Kaatsen bij Wezon

Wil je graag in Groningen kaatsen, om voor wedstrijden te trainen of om gezellig een balletje te slaan? Ben je misschien benieuwd naar de eeuwenoude kaatssport, bekend uit Friesland maar ook gespeeld over de hele wereld? Kom kijken en, nog belangrijker, meespelen bij Wezon!

Training

Wij trainen elke dinsdag (april tot en met begin oktober) en iedereen is welkom om een keertje mee te kaatsen. Deze trainingen staan open voor beginnende en gevorderde kaatsers en iedereen mag meedoen. Ook geven wij jaarlijks een kaatsclinic speciaal voor de beginners. Wij geven veel aandacht aan het op- en uitslaan en sluiten de training geregeld af met een oefenpartij. De trainingen vinden plaats op het sportveld aan de Eikenlaan (tegenover loopgroep Astrea). In principe wordt er iedere week om 19.00 uur getraind. 

Wedstrijd(en)

KV Wezon “De Sterke Earm” organiseert in ieder geval eens per jaar een (grote) kaatswedstrijd. Deze wedstrijd is een combinatie van een ledenwedstrijd en FBA-wedstrijd. Dit betekent dat naast de (oud-) leden met hun vrienden, kennissen en/of familie ook leden van andere verenigingen buiten Friesland deelnemen. 

KV Wezon organiseerde op zaterdag 10 juli 2021 een kaatswedstrijd in Groningen op Sportveld de Wijert. Er werd gekaatst in een A en B-klasse.

Kaatsen leren?

Zelfs al heb je nog nooit een kaatsbal gezien, laat staan aangeraakt of boven geslagen, kun je altijd langs komen op onze trainingen. Wij staan altijd open om de kaatssport uit te leggen. Wil je liever in een wat gerichtere setting kennis maken met kaatsen? Ieder jaar organiseren wij in mei een kaatsclinic waarin je de fijne kneepjes van de sport uitgelegd krijgt.

Lid worden?

Wil je ook lid worden van onze mooie kaatsvereniging? Of heb je vragen over Wezon of de kaatssport? Neem dan contact met ons op via wezon@live.nl.